DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Váratlanul bemutatták a Williams autóját

Bár a leleplezés időpontjaként az első tesztet jelölték meg, a Williams közzétette első képeit 2016-os autójáról, az FW38-ról. A modell ma pályára gurul Silverstone-ban.

A csapat korábban február 22-t jelölte meg az FW38 bemutatásának időpontjaként, igaz, azt tudni lehetett, hogy a Mercedesszel együtt pénteken ők is bejáratják új autójukat a silverstone-i aszfaltcsíkon. Mielőtt a rövid próbáról – amelyre filmforgatás keretében kerülhet sor – fotók szivárogtak volna ki, a csapat maga tett közzé két képet Felipe Massa és Valtteri Bottas új autójáról, amely az elmúlt szezonokban megszokott színekben pompázik. Ez az első tényleges 2016-os konstrukció, amelyet láthatunk, mivel a Renault és a Red Bull eddig csupán festéseket mutatott be.



„A Williams megkezdte pozíciójának megszilárdítását az élcsapatok között, mikor az előző két szezont a bajnokság harmadik helyezettjeként zárta” – mondta Sir Frank Williams csapatfőnök az istálló közleményében. „Ez egy nagyszerű eredmény az elérhető erőforrások fényében. Már az is kihívás lesz, hogy ott maradjunk, ahol vagyunk, de elszántak vagyunk, hogy tovább fejlődjünk, mivel mindenkor csak a győzelemmel elégedhetünk meg.”

„Nagyon stabil csapattal vágunk neki 2016-nak, Felipe és Valtteri a harmadik egymást követő szezonban alkotnak egy párost. Jól dolgoznak együtt, és mindketten ideális keverékét alkotják a sebességnek és kiegyensúlyozottságnak. Műszaki csapatunkra szintén az állandóság jellemző, ami ugyancsak előny lesz. Zsúfolt hetek várnak ránk sok teszteléssel, amely során többet tudhatunk meg a csomagunkról, és amely az autó finomításáról fog szólni az első verseny előtt. Melbourne-ig kell várnunk, hogy kiderüljön, hol állunk pontosan az erősorrendben, de magabiztos vagyok, hogy téli munkánknak köszönhetően jó helyzetbe kerülünk” – mondta a Williams alapítója.

A képek alapján a Mercedes-motoros autó oldaldoboza és légbeömlői változtak legnagyobb mértékben, illetve sejthető, hogy az autó hátulja is átalakult. A Mercedes-motoros FW38-at a barcelonai teszten Valtteri Bottas viszi először pályára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: