DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. október 3. kedd
F1

Továbbra is megbízhatatlan a Honda?

Az első benyomások szerint a lóerő-problémákat meg tudták oldani a japánok, de továbbra is folyamatosan megáll az erőforrás - alapvető gondokkal küzdhetnek ebben a szezonban is?

A spanyol Marca arról számolt be, hogy az idei Honda-motor első benyomásai összességében pozitívak, de továbbra is komoly gondokkal küszködnek a megbízhatóságot tekintve. A lap úgy tudja, hogy bár a tavalyinál jóval izmosabb erőforrást kapnak Alonsóék (a turbó és az elektromos rendszer ilyen jellegű gondjait úgy tűnik, hogy sikerül megoldani), az autó még a laboratóriumi körülmények között is folyamatosan megáll.

Alonso-dppiElőször Fernando Alonso próbálta ki az autót a futópadon, de továbbra is túlmelegedési problémákkal küzdenek és a turbó még mindig folyamatosan gondot okoz - ez pedig egyelőre maximum félsiker, hiszen ha idén sem bírja ki a futamokat a motor, mit sem ér a plusz lóerő. A Marca forrásai szerint egyébként strukturális gondok vannak, a japánok továbbra is a lehető legkisebb helyre akarják összezsúfolni az erőforrást, a problémás alkatrészek helye ugyanott marad, ezeknek köszönhető, hogy továbbra is időről időre megáll a motor.

Ezek után nem véletlen, hogy rögtön nyolc motort visznek Barcelonába, a jövő héten kezdődő tesztre...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: