DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 22. hétfő
F1

„A Red Bullnak szüksége volt a 2015-ös évre”

Danyiil Kvjat biztos benne, hogy a Red Bull sokkal erősebbé vált a tavalyi F1-es szezon után, amikor számos bizonytalansággal és problémával kellett szembenéznie a csapatnak.

A 2010-2013-ig tartó sikersorozat után a Red Bullt hidegzuhanyként érte, hogy nem tudja felvenni a versenyt a Mercedesszel – ráadásul több csapat is eléjük került a mezőnyben. Kvjat elmondta, nagy elvárásokkal érkezett az istállóhoz 2015-ben: teljesíteni szeretett volna, és a csapat is ezt várta tőle, azonban az autó teljesítménye nem igazodott ehhez, így mindenki számára csalódás volt a tavalyi szezon.

 KvjatAz orosz pilóta elmondta, már a szezonkezdet is meglepte őket, hiszen nem számítottak arra, hogy ekkora lemaradásban lesznek a többiekhez képest. „Nyilván mindenkinek a türelmét próbára tette a tavalyi év, csapatként is – egy kezdeti sokk után nehéz szituációba kerültünk. Aztán elkezdtünk felkapaszkodni és fejlődni, de sok volt a hullámvölgy. Szereztünk néhány pontot az egyik hétvégén, de a következőn egyet sem, és ez egy kicsit kiábrándító volt.”

„A második F1-es évedben nyilvánvalóan azt akarod hinni, hogy minden rendben lesz, de a várakozásokat néha félre kell tenned, és a munkádra kell koncentrálnod – én pedig ezt tettem” – folytatta Kvjat, majd hozzátette, azért van pozitív oldala is annak, hogy ilyen nehéz idényt zártak 2015-ben. „Remélem, most több pozitív érzés áll előttünk, mert tavaly nem volt túl sok. Habár volt néhány remek verseny, és megszereztem az első dobogós helyezésemet is. De szükségünk van ezekre a nehéz szezonokra az életünk során. Azt hiszem, erősebbekké váltunk csapatként. Mindenki erősebb lesz nálunk.”

                

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: