DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nelson Piquet újabb fia érkezhet az F1-be?

A 17 éves Pedro hazájában már kétszeres Formula-3-as bajnok, még nem tudja, hogy mi a következő lépcsőfok - az azonban biztos, hogy a célja az F1-be kerülés.

A háromszoros világbajnok Nelson Piquet egyik fia már szerepelt a Formula-1-ben, de nem volt hosszú karrierje és legutóbb már azt nyilatkozta, hogy nem tervezi a visszatérését - ellenben másik fia, Pedro hamarosan ott kopogtathat a királykategória ajtaján.

A mindössze 17 éves pilóta Brazíliában már kétszer is megnyerte az F3-sorozatot, jelenleg pedig Új-Zélandon, a Toyota Racing Series keretein belül versenyez - az itt szerepet kapók gyakorlatilag az európai szerződésre várnak. A háromszoros világbajnok apuka ott is volt az első futamokon és a helyszínen tekintette meg, hogy Pedro mire képes.

Piquet-dppi



"Bármikor, amikor ott van velem, tanácsot ad, segíteni akar, de ugyanakkor hagyja, hogy magamtól jöjjek rá dolgokra, magamtól oldjak meg feladatokat - nyilatkozta Pedro Piquet édesapjáról a Stuff.co-nak. "Őt mindenki ismeri és ezt én is érzem. Figyelnem kell rá, mert nála jobb példát nem követhetek, nem hallgathatok senki jobbra, úgyhogy megfogadom a tanácsait és komolyan veszem őket."

A fiatal számára természetesen a Formula-1 a cél.

"Mindenki, aki ebben a sorozatban szerepel, megpróbálja összerakni a megfelelő költségvetést ahhoz, hogy eljusson a Formula-1-be. Én kétszer nyertem meg az F3-at, még egy-két évig csinálhatom azt, aztán meglátjuk, hogy mi a következő: GP2, Formula Renault. A cél azonban mindenképpen a Formula-1!"

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: