DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Petrov WEC-csapatánál az F1 is szóba került

Vitalij Petrov az idei szezont az SMP Racingnél fogja tölteni a Hosszútávú-világbajnokságon, de az is lehet, hogy az orosz gárda az F1-et is célba veszi a közeljövőben.

Vitalij Petrov három szezont töltött az F1-ben 2010 és 2012 között, de ezt követően sem állt le a versenyzéssel, hiszen a DTM-ben is kipróbálta magát, most pedig teljes szezonra készül a Hosszútávú-világbajnokságon. Az orosz pilóta hazai színekben, az SMP Racingnél indul majd - annál az SMP-nél, mely egy héttel ezelőtt pole pozíciót szerzett Daytonában, és az elmúlt két szezonban kétszer is győzni tudtak a WEC LMP2-es kategóriájában.



A pilóta úgy véli, csapata komoly terveket fontolgat, és nem kizárható, hogy végül az F1-ben kötnek ki. „A csapat számtalan különböző programot indít a jövőben” - nyilatkozta az orosz a Motorsport.com-nak. „Talán indulni fogunk az LMP1-ben, lehet, hogy egyszer az F1-ben is. Nem tudjuk mi lesz még, az viszont tény, hogy a csapat a legjobb akar lenni a világon, ez pedig tetszik nekem.”

„Ami engem illet, nem csak versenyezni fogok az SMP-nél - valami hasonlóra vágytam F1-es karrierem után. Több más pilótánk is van, akikkel együtt fogok dolgozni - és segíteni fogok az átlagembereknek Oroszországban, hogy naggyá varázsoljuk ott az autóversenyzést. Már most ez a világ egyik legnagyobb alakulata (az SMP több mint 50 pilótát támogat - a szerk.), és idén még nagyobbá válik majd.”

„Úgy vélem, sok változást fognak majd látni ebben az évben, a versenyzést pedig egyre népszerűbbé kell tenni az országban. Most már van Forma-1-es pályánk is, ez pedig nagyon fontos. Szocsi két év alatt népszerűvé vált, mi pedig nagyon sokat vártunk már erre” - tette hozzá az orosz pilóta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: