DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Magnussen már most ódákat zeng a Renault-ról

Mindössze néhány napja vált biztossá, hogy Kevin Magnussen valóban elfoglalhatja Pastor Maldonado helyét a Renault-nál - a dán pilóta szerint ideális helyen van ahhoz, hogy világbajnokságot nyerjen.

A szerdai, párizsi eseményen Kevin Magnussent hivatalosan is bemutatták a Renault egyik 2016-os pilótájaként. Az elmúlt két szezont a McLarennél töltő pilóta hosszú hetek spekulációi után kötött ki az enstone-i csapatnál, ahol először válaszolhatott a sajtó kérdéseire, mint a gárda versenyzője.

„Hihetetlen érzés, és nagyon sokat jelent nekem” - nyilatkozta Magnussen a Sky Sportsnak. „Nem csak F1-es ülésről van szó, hiszen ez egy nagyon előkelő hely. A Renault Sport világbajnokságokért fog harcolni a jövőben, és bár lehet, hogy a közeljövő az építkezésről fog szólni, győzni vannak itt. Én is osztom ezt az elképzelést, de még mindig nem hiszem el, hogy én is a részese vagyok.”



Magnussen remekbe szabott produkcióval, egy második hellyel nyitotta F1-es karrierjét két év ezelőtt, Melbourne-ben - azt követően viszont csak ritkán tudta felvenni a versenyt Jenson Buttonnal. Miután a McLaren leigazolta Fernando Alonsót, tesztpilótának fokozta le a dánt, akivel tavaly év végén közölték, hogy már ebben a formában sem tartanak igényt a szolgálataira - e-mailen keresztül, a születésnapján.

„Remélem, nagyon sok pontot fogok szerezni, hihetetlenül motivált vagyok a tavalyi év kihagyása után. A versenyek során a partvonalról figyeltem az eseményeket, és vágyom arra, hogy bizonyítani tudjak. Végigversenyeztem az életemet, ezért rettentő módon vissza akarok már ülni az autóba, pláne, ha a Renault-ról van szó” - mondta Magnussen.

„Nagyon sok mindent tudnék adni. Az elmúlt öt évet egy topcsapatnál töltöttem, amiből három teszteléssel és versenyzéssel telt. Annak ellenére, hogy csak egy szezont versenyeztem, remek tapasztalatom van. Alig várom, hogy elkezdjük ezt a fantasztikus projektet a Renault gyári csapataként. Nagyon megtisztelő, hogy a részese lehetek” - tette hozzá a dán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: