DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Chilton: Én is meghalhattam volna Japánban

Az IndyCarba szerződő egykori F1-es pilóta, Max Chilton csapattársáról, Jules Bianchiról is beszélt legutóbbi interjújában – a francia versenyző tragédiája elmondása szerint vele is megtörténhetett volna.

Az idei szezont a Ganassi színeiben az IndyCarban töltő Max Chilton a Sunnak adott interjújában nagyon korrekt módon nem tagadta le, hogy korábban másként vélekedett az észak-amerikai versenysorozatról, mint manapság: „Emlékszem, amikor még azt mondtam, hogy sosem versenyeznék az IndyCarban, mert sosem találtam vonzónak. De soha nem mondd, hogy soha, hiszen az élet változik... Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy bejuthassak a Formula-1-be, ahol nagyszerű időket éltem meg, de végül hirtelen és szomorú véget ért a dolog...”

bianchi_chilton_2



Chiltont természetesen nagyon megviselte csapattársa, Jules Bianchi tragédiája, ráadásul mint azt elmondta, akár vele is megtörténhetett volna ugyanez a végzetes suzukai délutánon: „Jules halála szíven ütött. Csak a szerencsecsillagomnak köszönhetem, hogy nem velem történt, hiszen az előző körben nekem is volt egy nagyon hasonló pillanatom. A mi autónk volt a mezőny leggyengébbje, ez termelte a legkisebb leszorítóerőt, s ugyanabban a kanyarban volt egy pillanatom... Bármelyikünkkel történhetett volna...”

„Nem néztem meg a baleset felvételét, képtelen vagyok rá. Nem is értem, hogy képes egy versenyző végignézni a történteket...” – mondta Chilton, akit elmondása szerint Justin Wilson halála is megrázott, s kissé elbizonytalanította őt az IndyCarba szerződést illetően: „Justin balesete épp akkor történt, amikor meghoztam a döntésem, s ez tízszer nehezebbé tette a dolgokat. Bárkivel megtörténhet, egy bizarr baleset volt, épp mint Jules-é.”

„Emlékszem, amikor 2014-ben Raikkönen kereke leszakadt, s csak tizenöt centivel kerülte el a fejemet. Nem számít, milyen autóban ülsz, ha letelik az időd, akkor letelik az időd...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: