DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Ismét terítéken a Londoni Nagydíj

Az elmúlt években többször szóba került már, hogy a jövőben F1-es futamot rendeznek a brit fővárosban - a Formula-E-nek tavaly már sikerült meghódítania Londont.

Hamarosan a brit parlament elé kerülhet egy tervezet, mely a közeljövőben megkönnyítheti az autós események rendezését Londonban - írta a The Sunday Times. Bernie Ecclestone régóta szeretne már F1-es autókat látni a főváros utcáin, de a száguldó cirkusz eddig csak bemutatókig jutott a nyolcmilliós metropoliszban.



Tavaly Londonban rendezték a Formula-E utolsó fordulóját, Boris Johnson polgármester akkor azt nyilatkozta a The Guardiannek, hogy ő is erősen gondolkozik a Forma-1 vendégül látásán. „Mindig érdekelnek az olyan projektek, amelyek munkát teremtenek és segítik a növekedést. Már csak az a kérdés, hogy ez milyen hatással lenne a levegő minőségére, és hogy mekkora lenne a zajszennyezés. Én viszont úgy vélem, mindkét területen sikerülne helyt állnunk.”

Sir Stirling Moss, az F1 ma is élő egyik legnagyobb, bajnokságot nem nyert legendája úgy véli, hogy a Londoni Nagydíj már a hőskorban is szóba került. „Amikor versenyeztem, majdnem sikerült a Hyde Park köré szervezni egy futamot, de a rendőrség megakadályozta. Fantasztikus lenne, ha most sikerülne megnyerni ehhez a helyi erők támogatását” - mondta Moss a The Sunday Timesnak.

 

A brit parlament konzervatív szárnyának egyik tagja, Sir Greg Knight is pozitívan nyilatkozott a lehetőségről: „Ez azok számára is közel hozná a sportágat, akiknek nincsen 200 fontjuk arra, hogy kimenjenek a versenyre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: