DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 24. szombat
F1

Boullier: Néha nehéz kezelni Alonsóékat

Eric Boullier szerint a McLaren mindenképpen nagy előrelépéseket fog tenni az idei F1-es szezonban, így szükségtelen előre aggodalmaskodni amiatt, hogy milyen eredményeket érnek majd el.

Néhány pletyka arról szól, hogy óriási előrelépést tehet a McLaren, mások pedig arról, hogy már most megbízhatósági gondokkal küszködik a csapat, ezért a Honda gyakorlatilag sorozatgyártásba kezdett a motorokat illetően. Eric Boullier, az istálló versenyigazgatója biztos benne, hogy a rengeteg munka 2016-ban beérik, és előrelépéseket tudnak majd tenni a tavalyi – meglehetősen fájdalmasra sikerült – szezont követően.

 Boullier_Button„Túl nagy volt a csapat és nehéz volt menedzselni” – beszélt Boullier a kezdeti időkről, majd hozzátette, két pilótájukat sem egyszerű kezelni. „Ők – mint minden bajnok – csak a győzelemre gondolnak. Addig, amíg nem kapják meg, amit akarnak, nyomás alá helyezik a csapatot. De ha tudod, hogy hogyan kezeld az elvárásokat és hogyan magyarázd el nyugodtan a dolgok működését, akkor elnyerheted a bizalmukat.”

Annak ellenére, hogy a 2015-ös szezon kifejezetten rosszul alakult a wokingiak számára, Boullier boldog, hogy hatékony működésre tudták bírni a csapatot az idő során. „Emlékezzünk csak, hogy amikor a Red Bull megvette a Jaguart, öt évig tartott az átszervezés, és az, hogy hatékonyak legyenek. Mi is nagyon versenyképes környezetben vagyunk, a Mercedesszel és a Ferrarival harcolunk – az ő szintjük és minőségük pedig nagyon magas.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: