DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Toro Rosso nem lesz jobb a Red Bullnál

Carlos Sainz, a Toro Rosso pilótája nem számít arra, hogy az eltérő erőforrások következtében a 2016-os F1-es szezonban erősebbek lehetnek az anyacsapatnál, a Red Bullnál.

Sainz szerint túl sokat várnánk, ha azt gondolnánk, hogy a Toro Rosso felveheti a versenyt a Red Bull-lal, így kár is belemenni az ilyen spekulációkba. 2015-ben kérdésessé vált az is, hogy a két istálló rajthoz állhat-e egyáltalán a szezonnyitón, hiszen sokáig úgy tűnt, nem sikerül megegyezni a motorkérdésben. A Red Bull ragaszkodott álláspontjához, miszerint ha ők nem versenyezhetnek Ferrari-erőforrással, akkor a Toro Rosso sem – azonban ez végül megváltozott, így a kiscsapat az olaszok aggregátjával küldi pályára autóit.

 Sainz



A kérdés nem csupán az eltérő motorok miatt vetődhet fel, hanem amiatt is, hogy a tavalyi szezonban a Toro Rosso rendkívül versenyképes kasztnit épített, amely sokak szerint a legjobb autók közé tartozott. „Nem gondolnám, hogy jobb autónk van, mint a Red Bullnak” – mondta Sainz. „Elég veszélyes lenne, ha ezt hinnénk. Figyelembe kell vennünk, hogy a költségvetésünk alacsonyabb és a versenyzők fiatalabbak. Nem lehet elvárni tőlünk, hogy előttük legyünk.”

A spanyol pilóta mindazonáltal optimistán tekint az új szezonra: „A Faenzából érkező adatok jók, így előrelépéseket tehetünk. Aerodinamikai szempontból nincs sok terünk a fejlődésre, de a Ferrari sokkal erősebb lesz. Ausztráliában meglátjuk, hol tartunk. Hogy a top nyolcban, vagy a top 12-ben lehetünk-e, majd kiderül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: