DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Haas szerint Austin meg fog menekülni

A sportág színpadára idén először lépő amerikai F1-es csapat tulajdonosa szerint a sportág eléggé sikeres ahhoz a texasi fővárosban, hogy ne hagyják veszni a nagydíjat.

A Formula.hu egy hónappal ezelőtt írt róla, hogy az állami számvevőtől származó levélre hivatkozva Austinnak esélye nyílhat kicsikarni a 2021-ig beígért, évenkénti 25 millió dolláros támogatást, amely szükséges ahhoz, hogy a 2012-ben Texasba költözött F1-es nagydíjat gördülékenyen tudják megrendezni. Mint ismeretes, a „magányos csillag” állama 19,5 millió dollárra csökkentette a COTA-nak nyújtott szponzorcsomag összegét, ami be nem kalkulált veszteséget jelentett a futam rendezőinek.



2016 októberében összamerikai F1-es ünnepet tarthatnának a pályán, hiszen hosszú évtizedek után először ismét hazai pályán rajtolhatna el egy csillagos-sávos alakulat, a Haas F1 Team személyében. Ezért természetes, hogy a csapat tulajdonosa, Gene Haas szeretné megtartani hazája versenyét - mi több, biztos benne, hogy Austinnak sikerül összeszednie a költségvetés hiányzó részét.

„Mindig vannak ilyen félelmek, de ez a pálya csodálatos, nagyon sok pénzt fektettek bele, így nem hinném, hogy csak úgy veszni hagynák” - nyilatkozta Haas az Autosportnak. „A verseny adók tekintetében nagyon sok hasznot hoz Austinnak. Lehet, hogy a pénzügyi struktúra változni fog, de nem tudom elképzelni, hogy miért ne akarnának egy ilyen eseményt. Nem számít, mi fog történni, a pálya gyönyörű, és meg fog menekülni, olyan nem fordulhat elő, hogy ne vegyék használatba.”

Haas szerint az F1 észak-amerikai jelenléte - Austin nélkül - is jelentős, ezért nem félti a kontinenst attól, hogy a száguldó cirkusz hátat fordít neki. „Korábban beszéltek egy helyszínről Anaheimben, Kaliforniában, és New Jersey-ben is. Most van egy futam Mexikóban és Kanadában, így a kérdés az, lesz-e három vagy négy verseny Észak-Amerikában? Biztosan nem lesz olyan, hogy ne legyen egy sem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: