DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Itt a lehetőség: most vegyen F1-es autót!

Az angol John Pye Aukciósház luxuscikkekre részlege négy Formula-1-es autót készül elárverezni februárban. Mind a négy versenygép különleges, hiszen rendre rajthoz álltak az F1-es futamokon.

A négy autót akár csomagban, akár külön, egyesével is meg lehet vásárolni. A cég a kikiáltási árukat eddig nem hozta nyilvánosságra, minden licitálótól egyedi, titkos árat szeretne kapni.

A közös a négy járgányban, hogy mindegyiknek egy szezonnyi versenytapasztalata van, valamint mindegyik a nevét gyakorta változtató Virgin/Marussia csapattól valók.

ÍME A LISTA
2010 Virgin VR01 (Timo Glock, Lucas di Grassi)
2011Marussia Virgin MVR02 (Timo Glock, Jerome Ambrosio)
2012 Marussia MR01 (Timo Glock, Charles Pic)
2013 Marussia MR02 (Jules Bianchi, Max Chilton)

Utóbbi különlegessége, hogy az első olyan autó, amely állítható hátsó szárnnyal szerelt és nyilvános aukcióra bocsájtják.

jpa

Bianchi, 2013, Monaco - egy oldal az árverési brosúrából


„Ez egy igazán ritka és egyedi lehetőség, hogy aki szeretné, az most megvásárolhatja magának a Formula-1 történelmének egy darabkáját. Ezek az autók a nemzetközi piacon jelenleg elérhető legmodernebb F1-es autók, ezért biztos vagyok benne, hogy magángyűjtemények mellett múzeumok számára is izgalmas lehetőséget nyújt az árverésünk” – fogalmazott az aukciósház egyik szóvivője.

Az érdeklődők az aukciósház honlapján jelentkezhetnek és kérhetnek időpontot, amely során személyesen megtekinthetik a versenyautókat, és ekkor kapnak tájékoztatást arról is, hogy mikor rendezik pontosan az árverést. Mindenesetre a szervezők szerint valamikor február hónapban kalapács alá kerülhet a négy autó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: