DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A szurkolók kezében Button sisakja sorsa

A McLaren-Honda veterán pilótája a Twitteren szavazást hirdetett, hogy melyik sisakját viselje a 2016-os szezonban. Az F1-ben némiképp szokatlan húzásnak számít Jenson Button lépése.

Jenson Button szerda este egy kérdést és két képet dobott fel twitterére, amelyben a szurkolók segítségét kéri: „Melyik sisakomat viseljem a következő szezonban, srácok? A 2013-ast, vagy a 2015-öst?”

Majdnem három óra alatt több 20 000 szavazat érkezett, és jelenleg a 2013-as, dizájn vezet, mégpedig a szavazatok 70 százalékát megszerezve. Szavazni érvényes twitter regisztrációval itt lehet bejelentkezés után, a voksolás péntek este zárul.

buttonvote

Balra a 2013-as, jobbra a 2015-ös sisak


Az F1 jelenleg érvényben lévő szabályai szerint idény közben a versenyzők nem módosíthatnak a sisakjuk kinézetén számottevően – apróbb módosításokat azért megenged a FIA szabályzása -, így a mostani szavazásnak Button egész idényére hatása lesz.

Button lépése – vagyis, hogy közvetlenül fordul a rajongókhoz – a mai világban már egyáltalán számít meglepetésnek. Az F1 vezetése azonban nem annyira követi a mai kor vívmányait – és emiatt Bernie Ecclestone-t rendszeresen komoly kritikák is érik.

Gyakorta hozzák fel ellenpéldaként a Formula-E sorozatot, ahol a nézőknek még a verseny közben lehetőségük van a közösségi oldalakon leadott szavazatukkal plusz energiához juttatni kedvencüket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: