DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Nasr az őszinteségéért szereti a Saubert

A Saubernek a pocsékul sikerült 2014-es év után nem sok anyagi lehetősége maradt a tavalyi autója év közbeni fejlesztésére, és ebből nem is csinált titkot. Felipe Nasrnak ez nagyon szimpatikus volt.

Két éve a Sauber istálló fennállása legrosszabb szereplését produkálta, amikor a 2014-es idényt nulla ponttal sikerült abszolválnia, ám a tavalyi szezon során sikerült a történelmi mélypontról elmozdulni és végül a konstruktőri vb 8. helyén zárt a svájci gárda.

A katasztrofális 2014-es év után tavaly új pilótapárossal versenyzett a Sauber, a jobblétre szenderült Caterhamtől érkező Marcus Ericsson mellé az abszolút újonc Felipe Nasr érkezett, aki végül simán legyőzte svéd csapattársát az év végi pontversenyben (27-9).

Nasr bemutatkozásként Ausztráliában ötödikként nyitott, ám a csapat később nem mindig tudta tartani az év során az idénynyitón mutatott formát, a brazil végül összesen hat alkalommal szerzett pontot.

nasr

Nasr újoncként 27 pontot gyűjtött első évében


„Mindannyian tudtuk, hogy nehéz lesz az év. Számítottunk rá, hiszen ismertük az autó határait és tudtuk azt is, hogy a költségvetésünk szűkös. Utóbbi miatt egyébként nem is tudtuk úgy fejleszteni az autót év közben, ahogy azt szerettük volna, és ahogy azt a többi csapat megtette” – fogalmazott Nasr.

A líbanoni származású brazil pilóta szerint egyébként a fejlesztések hiánya, illetve azok minősége csak még figyelemreméltóbbá teszi a Sauber tavaly elért eredményeit – pláne a csúfos 2014-es év után.

„Tudtuk, hogy mennyit, hogyan fogunk tudni fejleszteni már az év elején, mert a vezetőink megmondták. Ez a fajta őszinteség, és hogy nem ígérnek többet, mint amit nyújtani tudnak nagyon szimpatikussá tette a gárdát. Pontosan ez az, ami miatt szeretem ezt a csapatot” – jelentette ki a svájciak 12-ese.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: