DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

Verstappent nem érdekli, hol lesz bajnok

Ferrari, Mercedes vagy Red Bull? Max Verstappent nem foglalkoztatja, kivel válik világbajnokká, a lényeg, hogy az legyen – és ne is egyszer. Nem az F1-es újoncokhoz, hanem a legjobbakhoz méri magát.

Minden versenyző célja, aki rajthoz áll a Formula-1-ben az, hogy egyszer világbajnoki címet nyerjen. Nem mindegy azonban, mely istállóval sikerül elérni a nagy célt: talán többen jutnának el szívesebben a csúcsra a sorozat legnagyobb múltú csapatával, a Ferrarival, mint a Red Bull-lal. Max Verstappen semmilyen szempontból nem nevezhető szokványos versenyzőnek, sokan készpénznek veszik, hogy a fiatal holland egyszer, vélhetően nem is olyan sokára bajnok lesz. Egy interjúban ő maga több bajnoki címet is megnevezett végcéljának, az viszont teljesen hidegen hagyja, melyik csapattal sikerülne elérni őket.

„A végső célom egyszerűen az, hogy világbajnokká váljak. És ne is csak egyszer. Ez az álmom, és nem számít, melyik csapattal valósítom meg” – mondta a Sky Sportsnak Verstappen, akit a szóbeszéd alapján a Ferrari és Mercedes is szeretne a soraiban tudni, de valószínűleg 2018-ig szerződés köti a Red Bullhoz, jövőre pedig az energiaitalos márka B-csapatában, a Toro Rossóban marad.



„Jó dolog még egy évet eltölteni itt, és újra sok új ismeretet gyűjteni, a tanulást ugyanis sosem hagyjuk abba. Változatlanul hosszú út áll előttem, még mindig nagyon fiatal vagyok, így nem bánom, hogy további egy évig itt leszek” – folytatta Verstappen, aki elárulta, 2015-ben nem csapattársa, Carlos Sainz volt a mérce. „Az igazat megvallva sosem hasonlítom magam az újoncokhoz. Nincs ilyen bajnokság, bár mindig jó dolog, ha te szerzed közülük a legtöbb pontot. Én azonban a legjobbak legjobbjaihoz akarom viszonyítani magam, ezek pedig a legtapasztaltabb srácok.”

A Sky F1-es közvetítőcsapatának tagja, a korábbi pilóta Martin Brundle Verstappen brazíliai, Sergio Perez elleni előzése kapcsán megjegyezte: „ez az oka, amiért Max Verstappenből világbajnok lesz”. A 18 éves pilóta erre is reagált. „Jó érzés ezt hallani, főleg az ember első Formula-1-es évében. Ami azt illeti, én is nagyon elégedett voltam a manőverrel. Részemről a legjobbak egyike volt, és ezt tartottam legnagyobb mértékben kontroll alatt. Ezért örülök, hogy ezt hallom, de az ember igyekszik semleges maradni, és a következő versenyre koncentrálni” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: