DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Raikkönen: Nem lettem hirtelen rosszabb versenyző

Az F1-es pilóta elismeri, hogy éve nem alakult túl jól, sebessége alapján pedig sokkal acélosabb eredményeket érhetett volna el. Kisebb problémák sorozata vezetett odáig, hogy nem sikerült neki.

A Ferrari 36 éves finn pilótáját – akinek nyár végéig 2016-os ülése sem volt biztos – sok kritika érte az elmúlt szezon során. Kimi Raikkönen a Lotus csapatnál még versenyeket nyert, tavaly azonban Fernando Alonsótól, idén pedig Sebastian Vetteltől maradt el jelentősen.

„Nincs arról szó, hogy hirtelen rosszabb versenyző lettem, de tudjuk, hogy gondolkoznak az emberek itt, az F1-ben” – mondta Raikkönen az ESPN-nek. Ugyanakkor nem tagadja, hogy szezonja nem a vártnak megfelelően alakult. „Sokat javultunk, sebesség terén jelentősen jobbak vagyunk. Nem szívesen, de azt kell mondanom: nem volt túl jó ez az év. A tavalyinál sokkal jobb, de néha, a nehezebb időkben nem túl szórakoztató.”



„Arra számítok, hogy a jövőben erős leszek, ezen is dolgozunk. Abban is biztos vagyok, hogy az autón végzett változások segíteni fognak. Elég lesz? Majd meglátjuk jövőre. Sok tekintetben boldogabb vagyok, mint tavaly, de az eredmények még mindig nem azok, amiket várnék magamtól.”

A finn kifejtette, milyen problémák hátráltatták leginkább a szezon folyamán – főleg apróságok szóltak közbe, ám a kelleténél többször: „Nyilván én is elkövettem hibákat, voltak problémáink, ötször pedig kiestünk. Ha valamilyen kisebb gond támad az edzésen, sok pályán töltött időt el tudsz veszíteni. Az ilyenek összezavarnak, megtörik a hétvége ritmusát, ez többször előfordul, a végkifejlet pedig sosem jó. Sokkal jobb volt a sebességünk, mint az eredmények mutatják. De ugye pontokat az eredményekért lehet kapni” – zárt Kimi Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: