DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Arrivabene: Fiatal nézők kellenek!

A Ferrari csapatfőnöke szerint az egyik legfontosabb cél az F1 számára, hogy minél több fiatalt csábítsanak a sportág rajongói közé. Persze azt is tudja, hogy ehhez összefogásra van szükség.

Gyakran éri az a vád a Formula-1-et, miszerint a sportág döntéshozói nem veszik figyelembe az általuk kiszolgált közönség igényeit, s emiatt rengeteg néző fordul el a száguldó cirkusztól. A 2017-re tervezett átfogó szabályváltoztatások, amelynek fő eleme az autók gyorsabbá és a versenyek izgalmasabbá tétele lenne, már azt célozzák, hogy a szurkolók ismét örömüket leljék szeretett sportágukban.

Arrivabene_DPPI_3



Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke szerint is kiemelt fontosságú, hogy az F1 visszacsábítsa a nézőket, sőt az olasz szakember ki is emelt egy csoportot, akikre koncentrálniuk kellene a vezetőknek:

„Úgy gondolom, rengeteg alkalommal elmondtam már, hogy együtt kell dolgoznunk azért, hogy javítsunk a show-n és több nézőt vonzzunk. Ez különösen a fiatalabb generációra vonatkozik” – nyilatkozta Arrivabene az F1i.com szakoldal hasábjain. „Úgy vélem, ezt kitűzhetjük célként magunk elé, mivel a televíziós közönségünk és az olvasók egyre öregebbek és öregebbek, és ez az, ami ellen tennünk kell.”

Arrivabene ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy ezekhez a lépésekhez a teljes Formula-1-es közösség egyetértésére van szükség, s tudja, hogy azok a csapatoknak, akik előnnyel rendelkezik a jelenlegi érában, azoknak nem érdeke a változtatás. „Akiknek pedig nincs előnyük, azok gyakran kritizálják az egész rendszert. Úgy gondolom, ha együttműködünk, meg tudjuk ezt oldani” – tette hozzá a ferraris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: