DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ecclestone: Az F1 nem fog összeomlani

A sportág mindenható ura szerint az F1-nek több csapat távozása után sem kellett volna lehúznia a rolót, de emellett adott egy jó tanácsot a Mercedes csapatának is.

Problémák hegye omlott idén a technikai sportok csúcsának tartott Forma-1-re: csapat- (Caterham) és versenykiesés (Hockenheim), csökkenő televíziós és helyszíni nézettségi adatok, mindenki unalmas futamokról beszél, ráadásul a pilóták alatt lévő technika is reformért kiált. Sokunknak nehéz lenne ebben a helyzetben pozitívnak maradni, de egy 85 éves üzletembert azért hívnak Bernie Ecclestone-nak, hogy éppen az ellenkező álláspontot képviselje.



Noha előfordul, hogy ő is elragadtatja magát - néha túlságosan is -, de most optimistán tekintett a jövőbe: „A Forma-1 soha nem fog összeomlani - még akkor sem lett volna így, ha elvesztettük volna a Red Bullt és a Lotust” - mondta Ecclestone az Auto Motor und Sportnak. „Biztosítottunk némi anyagi segítséget a Renault-nak ahhoz, hogy meg tudja venni a Lotust, és hogy továbbra is ellássa motorjaival a Red Bullt. Igaz, kicsit furcsa, hogy egy olyan cégnek, mint a Renault, segítségre volt szüksége. Remélem, mostantól remekül fognak teljesíteni, és futamokat, valamint bajnokságokat fognak nyerni.”

Ecclestone-t már nem igazán lepik meg a mai Forma-1-ben történtek, lévén majdnem négy évtizede áll annak élén. „Mindig is voltak problémák, idén például abból, hogy a motorgyártók a saját érdekeiket tartották szem előtt. A Mercedes könnyedén megegyezhetett volna a Red Bull-lal, ahogyan tették azt a Manorral is. A helyükben azonban inkább a Red Bullt választottam volna, mert akkor tudnám, hogy legalább meg fogom kapni a pénzem. Azért álltak el a szerződéstől, hogy megfosszák a rajongókat attól, amire szükségük van: a versengéstől.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: