DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

Verstappen: A büntetések nem tesznek jót a nézőknek

A holland pilóta szerint a rajongók csak elfordulnak a sportágtól, ha azt látják, hogy minden rosszabbul sikerült manőverért keményen meg kell fizetniük az F1-es pilótáknak.

Max Verstappen csaknem megduplázta büntetőpontjai számát a szezonzárón, hiszen különféle büntetéseknek köszönhetően hármat is szerzett Abu Dhabiban, amivel négy pontra került az egyversenyes eltiltástól. Mivel az egy év csak májusban jár majd le, a 2016-os évad első futamain a hollandnak meg kell húznia magát - szerinte azonban nem így kellene tenniük, mert ez megöli a versenyzést.



„Kicsit szomorú, nem szabadna minket eltántorítani a versenyzéstől” - mondta Verstappen az Autosportnak. „Már nem változtathatok a történteken, de nyilvánvalóan óvatosabbnak kell lennem. Nem hinném, hogy a rajongók azt szeretnék látni, hogy előzés közben vissza kell fognom magam, mert attól félek, hogy hozzáérek valakihez. Talán kissé át kellene alakítanunk a rendszert, de nem rajtam múlik. Lehet, hogy máshogy kellene kezelniük a helyzetet, nem pedig büntetőpontokkal, pláne nem eltiltással. Talán pénzbüntetéssel, vagy hasonlóval kellene, ami szintén nem jön jól, de mégis más, mint egy eltiltás, ami még rossz hatással is lehet a karrieredre.”

A holland elmondta, nem fogja levenni a gázról a lábát, csak amiatt, mert eltiltás lóg a feje felett, de azért oda fog figyelni. „Természetesen az első néhány versenyen jobban kell vigyáznom. Talán akkor, amikor egy olyan kockázatos manőverrel van szó, amikor megvan a veszélye annak, hogy nekimész a másiknak - szomorú, de ennek ellenére is fogok majd előzéssel próbálkozni” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: