DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Carmen Jorda a Renault-bokszban is mosolyogna

Az idei szezont a Lotus fejlesztőpilótájaként töltő Carmen Jorda nem mondott le arról, hogy a francia hatalomátvételt követően is az enstone-i F1-es csapatnál maradjon – bár autóba még nem ült...

Bár mindenki biztosra vette, hogy a Renault érkezésével pilótafronton is megváltozik a helyzet az enstone-i csapatnál, még az sem teljesen kizárt, hogy a Haashoz távozó Romain Grosjean kivételével mindenkit megörökölnek majd a franciák. A Lotus részéről már korábban is úgy nyilatkoztak, hogy arra számítanak, hogy Jolyon Palmer és Pastor Maldonado is „megtarthatja” helyét, most pedig az idén fejlesztőpilóta szerepben tetszelgő Carmen Jorda nyilatkozott elvárásairól és reményeiről a csapat hivatalos honlapjának.

„Remélhetőleg jó híreket jelenthetek majd be. Izgatottan várom, mint tartogat számomra a jövő, de bízom benne, hogy jól végződik majd ez a kihívásokkal teli esztendő” – nyilatkozta a 27 esztendős spanyol hölgy, aki három szezonon át tartó GP3-as karrierje során egyetlen pontot sem szerzett. Jorda ezt követően így folytatta:

jorda_d



„Igazán jó év volt ez a számomra, egy nagyszerű tapasztalat, mely során sokat tanultam mindenkitől Enstone-ban. A csapat és én magam is számos izgalmas pillanaton és kihíváson mentünk keresztül, de úgy gondolom, hogy az egyensúly mindig megvolt. A legfontosabb dolog, amit megtanultam, az a folyamat, mely egy Formula-1-es autó vezetése mögött rejlik. Számos olyan dolog zajlik egyszerre a háttérben, amit egyébként észre sem vesz az ember.”

„Hosszú évek óta versenyzek már autókkal, de ez egészen más, egyszóval hatalmas tapasztalat volt ez” – folytatta Carmen Jorda, akitől végül azt is megkérdezték, hogy várakozásai szerint milyen színű lesz a Renault 2016-os autója: „Szerintem biztosan sárga!” – felelte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: