DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mire vágyik egy kétszeres világbajnok?

Mostanában több különböző nyilatkozatnak is a középpontjába került Fernando Alonso, aki ezúttal részletesen kifejtette, mit szeretne karácsonyra az F1-től – mármint egy működő Honda-motor mellett.

A rémálomszerű szezont teljesítő Fernando Alonso a sajtónak nyilatkozva kifejtette, hogy nem csupán a McLaren-Honda teljesítményén múlik majd az, hogy jelenlegi szerződésén túl is a Formula-1-ben akar-e maradni, hanem az egész királykategória állapotát, az uralkodó szabályrendszert is mérlegre teszi majd.

A spanyol szavaiból mindenesetre úgy tűnik, hogy csak karrierje utolsó évében dönti majd el, hogy lesz-e folytatás: „Minden lehetőségre nyitottnak kell lenni, de jelenleg még szerintem túl messze van ahhoz, hogy ezen gondolkodjunk” – mondta a spanyol. „Lássuk, mi történik a következő másfél évben, sikerül-e teljesíteni a céljainkat vagy sem, s hogy megmarad-e a kellő motivációm ahhoz, hogy az F1-ben folytassam.”

alonso_2015_cs



Azt pedig, hogy magától a sportágtól mit vár, elég egyértelműen megmondta: „Nagyobb erőforrásokat akarok, több motorerőt és talán több aerót is. Nagyobb fejlesztési szabadságra és több tesztelésre van szükség. Legyen olyan, mint egy évtizede volt, amiről sokszor azt mondják, hogy drágább volt, én viszont ezt kétlem, mivel a jelenlegi technológia, így például a szimulátorok nagyon megemelik a költségeket.”

S ha már az anyagiak szóba kerültek, Alonsónak erről is volt egy-két gondolata: „Ha egyes csapatok nem engedhetik meg maguknak, hogy teszteljenek, nos, abba bele kell törődni, ez a sportág már csak ilyen. A Real Madrid meg tud vásárolni olyan játékosokat, akiket a többiek nem, de nem sajnálkozhatnak emiatt. Az F1-ben mindig is megvolt és megvan a szükség a kisebb csapatok védelmére, ám ha nem tudnak tesztelni, akkor nem tudnak tesztelni” – zárta szavait a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: