DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Mikor dőlhet el végre Wehrlein sorsa?

A Mercedes ifjú növendéke már jó ideje az egyik első számú várományosnak tűnik a Manor szabad üléseinek egyikére, de a legkisebb F1-es csapat anyagi helyzete komoly problémát jelenthet...

Továbbra is nagy kérdést jelent, hogy hol folytatja karrierjét minden idők legfiatalabb német túraautó-bajnoka, Pascal Wehrlein, akinek végső célja nem az, hogy hosszú távú sikereket érjen el a DTM-ben, hanem hogy hazája következő F1-es sztárja legyen. A Mercedes támogatásával erre minden esélye megvan, a kérdés csupán az, hogy jövőre, azaz 2016-ban sor kerülhet-e királykategóriás bemutatkozására, vagy erre várnia kell még egy évet.

wehrlein_F1_merc



A jövő évi debütálásra reális esély egyedül a Manornál mutatkozik, akiket jövőre már a Mercedes lát el erőforrásokkal. Toto Wolff elárulta, hogy jelenleg is egyeztetnek a kiscsapattal, ám úgy tűnik, hogy többet kell kérniük az ülésért, mint amit a Mercedes ajánlhat nekik: „Most is tárgyalásban állunk velük, de azt is tudjuk, hogy anyagi nehézségekkel küzdenek, s erről nem lehet nem venni tudomást. A B-lehetőség az, hogy a DTM-ben marad, de szívesebben látnám a Formula-1-ben, hiszen megérdemelné.”

Wolff azt is hangsúlyozta, hogy ha nem jön összes a Manor-szerződés, Wehrlein akkor is sok időt tölthet Formula-1-es autók vezetésével jövőre: „Egyértelmű, hogy megvannak az ahhoz szükséges képességei, hogy az F1-be kerüljön, s hogy ott is a legsikeresebbek közt legyen. Ha ez 2016-ban nem sikerül, akkor rengeteg tesztkilométert biztosítunk majd a számára akár velünk, akár egy másik csapattal, s aztán majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok 2017-re.”

A stuttgarti Stars&Carson egyébként a Mercedes DTM-főnöke, Ulrich Fritz úgy nyilatkozott, hogy csak a jövő év elején derül ki a csillagosok 2016-os túraautós felállása, ami összhangban áll azzal, amit Toto Wolff mondott Wehrlein kapcsán – az osztrák ugyanis leszögezte, hogy csak az ünnepek után dől el az ifjú tehetség sorsa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: