DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Maldonadót zavarják az állandó kritikák

Az átlagosnál is nagyobb figyelem hárul a Lotus/Renault venezuelai pilótájának akcióira, de úgy véli, most már zavarja, hogy ha ő hibázik, akkor az mindenütt a nap F1-es híre lesz.

A Pastor Maldonadót övező negatív hírnév egyik eklatáns példája, hogy egy internetes felhasználó külön weboldalt üzemeltet csak azért, hogy látogatóinak megmutassa, a venezuelai mióta nem keveredett balesetbe - hozzátéve, hogy „A világ ismét biztonságban van egy nap erejéig.” Tény, a Renault-vá váló Lotus pilótája mindenkinél több incidensbe keveredett pályafutása során, legutóbb éppen az abu dhabi szezonzárón, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Fernando Alonso volt a vétkes az első kanyarban történt koccanásban.



Maldonado akkor azt mondta, hogy most mindenki elsiklik a történtek felett, bezzeg ha őt büntették volna, akkor ettől lenne hangos az F1-es sajtó - véleményének ismét hangot adott, hozzátéve, hogy egyik másik pilótát sem vesznek olyannyira górcső alá, mint őt. „Nehéz ezt megítélni, hiszen a pályán mindig pozíciókat akarok nyerni, vagy éppen meg szeretném védeni a sajátomat. Ez a játék része, különösen amikor közelharcot vívunk egymással.”

„Néhány pilóta ellen könnyebb küzdeni, mint másokkal. Ami engem illet, versenyképes és kemény próbálok lenni a pályán… vannak olyanok, akik ellen nehéz küzdeni, mint például Fernando. Mind ugyanazért vagyunk itt. Amikor hibázok, anélkül, hogy nekimennék valakinek, mindenki meg van lepődve, és ebből lesz a nap híre. Ha viszont mások szenvednek balesetet, vagy keverednek incidensbe, semmi sem történik. Nézzük csak meg Bottas és Kimi esetét - kétszer is találkoztak, de mára minden elcsendesült körülöttük. Egyszerű versenybaleset volt, ha viszont én koccanok valakivel, mindenki összeszorítja a fogait.”

A versenybírák munkásságát illetően Maldonado elmondta, nem érzi, hogy célkeresztben lenne, bár néhány döntésüket következetlennek tartja. „Többször eltérő véleményt alkotnak, idén például néhányszor előfordult két pilóta baleseténél, hogy nem határoztak kemény büntetés mellett. Előfordul, hogy velem már nem bánnak annyira kesztyűs kézzel, de ez is a játék része.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: