DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

A Mercedes elegánsan szólt vissza

Nem akart belemenni egy Bernie Ecclestone-nal való nyilatkozatháborúba a Mercedes, így inkább hagyta, hogy a tények cáfolják meg az F1-vezér motorszállítókat becsmérlő szavait.

Bernie Ecclestone a minap komoly kritikával illette a Mercedest, mivel az rossz hatással van a Formula-1-re, sőt, ahogy ő fogalmazott, a sportág elpusztítását kockáztatják. Ecclestone nem csupán a csillagosok dominanciájáról beszélt, hanem egyúttal arról is, hogy szerinte a gyártók nem elég elkötelezettek a Formula-1 iránt – erre példaként a BMW és a Toyota távozását hozta fel.

rosberg_kanada_cs



A Mercedes nem kívánta részletesen kommentálni Ecclestone megjegyzéseit, csupán a következő tényekkel reagáltak az elkötelezettségüket vitató felvetésre:

- A Mercedes-Benz 1993 óta megszakítás nélkül a Formula-1-ben van, zsinórban 23 szezon óta, s jelenlegi elkötelezettsége 2020-ig tart.

- A Mercedes-Benz összesen 25 szezonban vett részt, ami a bajnokság történetének közel 40 százaléka.

- A hat éve működtetett gyári csapat mellett a Mercedes nem csupán motorszállító 1993 óta, hanem egyúttal a sportág kereskedelmi partnere is, 1996 óta szállítják a biztonsági és orvosi autókat, valamint bizonyos esetekben egyes versenyek szponzoraként is működtek.

- A jelenlegi négy motorgyártó mindegyike legalább 25 szezont töltött a Formula-1-ben.

- A jelenlegi négy motorgyártó összesen 153 szezont és 2223 futamot tudhat maga mögött.

- A jelenlegi négy motorgyártó a sportág történetének öt legkitartóbbja közé tartozik, hiszen közülük egyedül a futamindulásokat tekintve a 3. helyen álló Ford nem aktív.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: