DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 23. szerda
F1

„Senki sem pótolhatatlan – még Lewis sem”

Egy meg nem nevezett csapatfőnök szerint Toto Wolff közelmúltban tett kijelentései nem alaptalanok: a Mercedes felső vezetése rossz szemmel nézi a háromszoros F1-es bajnok pályán kívüli tevékenységét.

A Mercedes üzleti ügyvezetője, Toto Wolff a közelmúltban már másodszor beszélt arról, a csapat nem akarja, hogy két pilótájának rossz kapcsolata szabjon gátat az eredményeknek, ezért nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben lecserélik a jelenlegi versenyzőpáros egyik tagját. Bár Nico Rosberg szerződése hamarabb, már 2016 végén lejár, többen fogadni mernének rá, hogy a fenyegetés Lewis Hamiltont célozza meg.



A harmadik világbajnoki címét – a Mercedes színeiben másodikat – nyerő brit egész évben felhívta a figyelmet pályán kívüli megmozdulásaira, de a sulykot leginkább az év végén vetette el, miután bebiztosította az összetett elsőségét. A Brazil Nagydíj előtt egy autóbalesetet is elszenvedett Monacóban, melyet a túl hosszúra nyúlt bulizásnak tulajdonított be. A thisisf1 beszámolója szerint pedig a Snapchat közösségi oldalra egy új videó került fel, amelyben Hamilton láthatóan ittas. „Sok vodka fogyott el” – mondja a felvételen a pilóta.

Egy meg nem nevezett csapatfőnök azt állítja, a Mercedes-vezetőség soraiban betelt a pohár Hamilton celeb-megmozdulásait illetően. „Lewis az önbizalom és bizonytalanság komplikált keveréke. Hihetetlenül fókuszált, ezért annak ellenére, amit a sporton kívül tesz, feltűnik a versenyen, beül az autóba, és elvégzi a munkáját. De a csapatát most már megosztja, amit a pályán és azon kívül tesz” – mondta a londoni Times lapnak.

„A Mercedes legmagasabb szintjeit a német kifogástalanság igénye jellemzi, nekik pedig nem tetszik, amit jelen pillanatban látnak. Egy magas beosztású vezető mondta nekem, hogy senki sem pótolhatatlan – még Lewis sem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: