DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Alonso optimizmusa ismét az egekben van

A kétszeres F1-es bajnok a rém gyenge szezon ellenére továbbra is bízik csapatában, és komoly célokat tűzött ki a McLaren-Honda elé - nem ez az első alkalom, hogy talán túl sokat vár a partnerkapcsolattól.

Az Abu Dhabiban felmerült pletykák ellenére Fernando Alonso megerősítette, hogy nem kíván szünetet tartani a 2016-os szezonban, bár előre jelezte, hogy valószínűleg majd az első, 2016-os verseny előtt is téma lesz ideiglenes visszavonulása. Ami azt illeti, csodálkozhatnánk is nyilatkozatán, hiszen régebben folyamatosan ekézte aktuális csapatát, vagy annak tagjait, ha éppen nem az ő szájíze szerint alakultak a dolgok - a Japán Nagydíjon halott rádiós kirohanás („GP2-es motor”) a ritka pillanatok egyike volt idén.



De ehelyett mit látunk? Nemrég 2,5 másodperces javulást jósolt csapatának, most pedig azt nyilatkozta, hogy a dobogó elérése minimum követelmény a McLaren-Hondától. A spanyol pilóta utoljára a tavalyi Magyar Nagydíjon állt pódiumon, csapata pedig a szintén tavalyi Ausztrál Nagydíjon, Kevin Magnussen és Jenson Button révén. „A szimulátorban, és az aerodinamikai szakemberekkel is folynak a munkálatok, és pozitív érzéseim vannak a következő évvel kapcsolatban” - nyilatkozta Alonso a Sky Sportsnak.

„Nagyon nehéz időszakon mentünk keresztül 2015-ben, és szerintem sikerült megértenünk a problémákat. Ismerjük a megoldásokat, legalábbis elméleti szinten. A következő év sokkal, de sokkal jobb lesz - az a célunk, hogy a világbajnokságért harcoljunk, minimálisan pedig a dobogós helyekért. Szerintem nagy potenciál rejlik bennünk, ami csak arra vár, hogy előhúzzák” - tette hozzá a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: