DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

2016 után is marad a Renault-nál a Red Bull?

Helmut Marko szerint elképzelhető a közös folytatás, ha a franciák tudnak fejlődni jövőre. Az osztrák szakember azt is elárulta, hogy ugyanolyan erőforrásokat kapnak majd, mint a gyári alakulat.

Azok után, hogy csütörtök este a Renault bejelentette, hogy felvásárolta a Lotust, s így jövőre gyári csapatként is részt vesznek a Formula-1-es világbajnoki küzdelmekben, a Red Bull pénteken megerősítette a korábbi feltételezéseket, miszerint a szezon közbeni hercehurca ellenére is maradnak a franciák erőforrásai mellett, amelyek ugyanakkor TAG Heuer márkajelzés alatt futnak majd.

RedBull_Renault_AbuDhabi_DPPI



Helmut Marko, az energiaitalosok motorsport-tanácsadója a speedweek.com szakoldalnak nyilatkozva elárulta, hogy egyéves szerződést kötöttek a Renault-val, miután továbbra is bíznak benne, hogy 2017-től jönnek az alternatív motorok, a szakember szerint azonban a közös folytatás sem elképzelhetetlen: „A másik opció az lenne, ha a Renault olyan mértékben fejlődne a 2016-os szezon során, hogy átgondolnánk a folytatás lehetőségét.”

Marko szerint az is segített meggyőzni őket a 2016-os együttműködést illetően, hogy Mario Illien és cége, az Ilmor is segít a franciáknak a hajtáslánc fejlesztésében. A tanácsadó szerint Illien szakértelme mind a Red Bull, mind a gyári Renault számára hasznos lesz. Az osztrák azt is elárulta, hogy ugyanolyan motorral futnak majd, mint a Lotus: „Ugyanolyan Renault-erőforrásokat kapunk, mint a gyári csapat” – jelentette ki Marko.

Arra a kérdésre, hogy erősebb szezonra számít-e 2016-ban, mint idén, így válaszolt: „A Renault által bemutatott elképzelések jónak tűnnek. Most már csak a gyakorlatba kell átültetniük azt, amit elméletben már megígértek. A kérdés az, milyen gyorsan lesz ez lehetséges.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: