DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Fájdalmas ébredést” jósolnak a debütáló Haasnak

Néhány hónappal a Haas F1-es bemutatkozása előtt túlsúlyban vannak azok a vélemények, amelyek szép időket jósolnak az amerikaiaknak, két rutinos korábbi vezető szerint azonban nem minden ilyen fényes.

A Haas felkészültebben érkezhet 2016-tól a Formula-1-be, mint hosszú ideje bármelyik privát csapat, hiszen a technikai partnerségre vonatkozó szabályok felengedésével máris szorosan együttműködhetnek a Ferrarival. A csapatot az F1-es tapasztalatokkal is rendelkező Günther Steiner vezeti, pilótáik pedig Romain Grosjean és Esteban Gutierrez lesznek, akik szintén nem számítanak már zöldfülűnek. Sokan arra számítanak, hogy a Haas a kezdetektől a pontokért küzdhet majd, ám a SkySports csütörtök esti tévéműsorába meghívott szakértők szerint nem szabad túlbecsülni az amerikaiak képességeit - legfőbbképpen önmaguknak nem.

CVUNl2kWcAE_VVV



David Richards volt az egyik vendég, aki a Benettonnál és a BAR-Hondánál töltött már be vezető pozíciókat korábban.

„A csapatok mindig egy bizonyos szintű elvárással érkeznek az F1-be, és a Haas jó helyzetben van a Ferraritól kapott segítséggel, de amint megérkeznek az első versenyre, egy teljesen más világban találják magukat. Elég fájdalmas ráébredés fog akkor következni” - vélekedett Richards.

Eközben Gary Andersont, a Jordan korábbi technikai igazgatóját az aggasztja, hogy egyelőre csak a gyár berendezéséről és mosolygó személyzetről láthattunk képeket, ellenben kézzelfogható dolgokról még sem.

„Már december van, és az első teszt február végén zajlik majd, de eddig még semmit nem láttunk tőlük. Még csak egy kis képet sem a szélcsatornában lévő modelljükről, ami ilyenkorra már elő szokott kerülni. Arról sem igazán hallottam még, hogy milyen gárda áll az egész mögött. Minden nagyon csöndes eddig, és egész biztos, hogy fájdalmas módon fogják megtapasztalni, milyen is valójában az F1” - jutott hasonló következtetésre Anderson is.

Richardsszal kapcsolatban szóba került az utóbbi időben, hogy az Aston Martin vezetőjeként a Force Indiával karöltve akár már jövőre visszatérhet a Formula-1-be. Noha a híreket nem tagadta, azt viszont igen, hogy ő maga ismét visszaülne egy csapat vezetői székébe. „Nézzük csak meg a versenynaptár hosszát” - mondta. „Az egészet a keresztes háborúkhoz tudom hasonlítani, amikor fölültél a lovadra január-február környékén, és csak decemberben jöttél vissza a családodhoz a Közel-Keletről, vagy akárhonnan.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: