DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Az F1 olyan, mint egy keresztes hadjárat

Elindulsz az év elején, s csak karácsonyra térsz haza a családodhoz, időközben pedig hadjáraton vagy – ez az, amiből nem kér a legendás brit szakember, aki több csapattal is hírbe hoztak.

A korábban a Benettonnál és a BAR-nál tevékenykedő Dave Richardst a Sky Sportstól kérdezték meg, lehet-e alapja azoknak a pletykáknak, miszerint hamarosan visszatérhet az F1-be, vagy az Aston Martinná válás küszöbén álló Force India, vagy a vezetőit vesztett Manor istállónál.

richards_d



A brit szakember azonban nem vágyik vissza a királykategóriába, vagy legalábbis nem ilyen szinten: „Megvolt a magam időszaka a Formula-1-ben. Nem zárnám ki, hogy valamilyen formában még visszatérek, de ha megnézem, hogy hány verseny van egy évben, hogy milyen elkötelezettségre van szükség, hogy mennyit kell utazni...”

„A Formula-1-et a keresztes hadjáratok időszakához szoktam hasonlítani” – folytatta Richards. „Olyan, mintha januárban, de legkésőbb februárban ellovagolnál és csak decemberben térnél vissza. Ez idő alatt pedig végig hadjáraton vagy, majd hazatérsz a feleségedhez és a gyerekeidhez. Valami ilyesmiről van szó.”

„De csak így lehet csinálni, ha sikeres akarsz lenni. Ez egy olyan tevékenység, melybe mindent bele kell adni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: