DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Marad jövőre is az F1-ben Rossi?

Az amerikai Manor-pilótát egyetlen másik sorozat sem foglalkoztatja. Úgy véli, könnyebb maradni a királykategóriában, mint újoncként bekerülni oda. Ha nincs más, a tartalék szerepét is vállalja.

A párhuzamosan GP2-ben is versenyző kaliforniai pilóta 2015-ben öt versenyen indult el a Manor színeiben – ez az utánpótlás-kategóriában elért eredményeitől függetlenül feljogosítja a következő két évben szuperlicenszre –, és esélyesként emlegetik a csapat 2016-os ülésére is, különösen, ha az a pletykáknak megfelelően amerikai tulajdonba kerül.

„Úgy érzem, az esélyeim, hogy F1-es üléshez jussak, jobbak, mint bármikor. Semmilyen más irányba nem nézelődök. Nem tudom, hogy ha a következő évben nem leszek versenyoverallban, leszek-e a későbbiekben. Ha a pilótafülkében vagy, akkor már mást tudsz kínálni. Úgy értem, könnyebb a csapatoknak és szponzoroknak azt mondani: ’F1-es versenyző vagyok, maradni szeretnék’, ahelyett, hogy ’ebben reménykedem, és ha sikerül, F1-es pilóta lehetek’. Amint mondtam, ez a legjobb lehetőségünk, hogy valami összejöjjön a következő szezonban” – idézi a crash.net Rossit.



A 24 éves pilóta nem zárja ki azt a lehetőséget sem, hogy egy tartalékpilótai állást fogadjon el – a szerep ismerős neki a Caterhamnél és Marussiánál eltöltött hosszú időszakából. „Minden a helyzeten és körülményeken múlik. Természetesen sosem mondod azt, hogy soha, meg kell fontolni, milyen lehetőséged van, mert kétségkívül arra van szükségem, hogy vezethessek. Számításba kell venni a pénteki napokat, de a cél az F1 és az is marad. Még amikor az IndyCarban nézelődtem, akkor is a Haasszal való lehetséges visszatérés járt a fejemben” – mondta a versenyző, aki ebben a szezonban kis híján a tengerentúli sorozatban kötött ki.

Nem lehet elmenni amellett, hogy az austini és mexikói versenyek létrejöttében kulcsszerepet vállaló Tavo Hellmund maga is elismerte, bevásárolná magát a Manorba, ahol szívesen látna hazai versenyzőt. „Pozitív dolog, ha gondolnak rád, és te lennél bizonyos emberek első választása amerikai pilótaként. Azt viszont nem tudom megmondani, mit tartogat a jövő, mind nekem, mind neki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: