DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Haas elcsábítja Smedley-t a Williamstől?

Szokás szerint nem csak a versenyzők, hanem a mérnökök körében is beindul a helyezkedés egy F1-es szezon végéhez közeledve. A legújabb találgatások szerint a Williams elveszíthet egy kulcsszereplőt, de szerezhet egy másikat.

Az olasz Autosprint ugyanis úgy értesült, hogy a grove-i alakulat teljesítményért felelős igazgatója, Rob Smedley is felkerült az F1-be jövőre érkező új csapat, a Haas radarjára, aki könnyen lehet, hogy az év végén távozik is a Williamstől, ahol még csak második évét tölti, miután 2014-re Felipe Massával együtt megérkezett a Ferraritól.

Dppi_00115005_252_1



De az Autosprintnek egy másik híre is van, eszerint pedig Luca Baldisseri, a Ferrari utánpótlásprogramjának vezetője csatlakozhat a Williamshez a közeljövőben. Ez kapcsolatban áll azzal az értesüléssel, miszerint a Ferrari 17 éves tehetsége, Lance Stroll is a grove-iakhoz tart, és állítólag Stroll milliárdos apja szeretné megtartani Baldisserit fia mentoraként, ezért támogatja is őt a csapatváltásban.

Ami a kanadai vállalkozót, a már több F1-es csapattal is szóba hozott Lawrence Strollt illeti, ezen a héten éppen a Williamsszel boronálták őt össze a lapok, aki akár részesedést is vásárolhat magának az istállóban, méghozzá azt az öt százalékot, amely még mindig a már három éve a Mercedes gyári csapatát irányító Toto Wolff kezében van. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: