DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Rekordot döntött a Red Bull

Új F1-es csúcsot állított fel a Red Bull Racing – bár nem feltétlenül olyat, amilyet szerettek volna. Tudtad, hogy Christian Horner körülbelül egymilliárd forintot tesz zsebre évente?

A Pitpass beszámolója szerint a Red Bull Racing lett a Formula-1 történetének első csapata, mely egy szezonban 200 millió font feletti összeget költött el. Az istálló a 2014-es esztendőben, az új technikai szabályrendszer bevezetésének évében lépte át ezt a határt, egészen pontosan 203,6 millió fontot, azaz 310 millió dollárt avagy mintegy 90 milliárd forintot költve.

redbull_cs



A csapat költségvetése a 2014-es évben 7,4 millió fonttal nőtt, miközben az alkalmazottak száma 694-re emelkedett. A költségvetés jelentős része megy el az alkalmazottak fizetésére, összesen 62,9 millió font 2014-ben – ebből a csapatfőnök, Christian Horner 2,6 millió fontot, azaz mintegy egymilliárd forintot kapott.

A legjelentősebb tétel természetesen a kutatás-fejlesztés a listán, amire a tavalyi évben közel 81 millió fontot költöttek a Red Bullnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: