DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Todt: Az utakon többen meghalnak, mint most Párizsban

Jean Todt elmondta, hogy vasárnap a Brazil Nagydíj rajtja előtt az F1 mezőnye megemlékezik ugyan a párizsi merényletek áldozatairól, de már enélkül is készültek volna egy egyperces csenddel.

Az FIA elnöke szombaton reggel érkezett meg Sao Paulóba, ahol azonnal a pálya felé vette az irányt, és a harmadik szabadedzés alatt már interjút is adott, amiben kitért a péntek esti párizsi terrortámadásra is, még ha nem is a legszerencsésebben válogatta meg a szavait ehhez.

„Egyébként is terveztük, hogy tartunk valamilyen megemlékezést a közúti balesetek áldozatainak emlékére. Hiszen az utainkon minden nap 3500 ember hal meg. Tehát minden nap harmincszor több, mint a mostani párizsi merényletekben” - mutatott rá a francia elnök. „Ennek szentelve már terveztünk egy egyperces tiszteletadást, de persze most nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt sem, ami Párizsban történt.”

CTw0TFWW4AA6uIw



Todttól azt is megkérdezték, hogy az FIA mennyire érzi a szívügyének a francia fővárosban történteket, lévén a szervezet központja is a városban található. A 69 éves elnök azonban elmondta, a Nemzetközi Automobil Szövetség nem tervez semmilyen különleges megemlékezést csak azon tény miatt, hogy az érintett a városban székel.

„Szörnyűség, ami a párizsi támadások során történt, de ez bárhol megtörténhetne a világon. Mi is csak egyszerű megfigyelők vagyunk ebben a helyzetben. Párizs a világ legfontosabb fővárosainak egyike, és ezért nem helyes, ha bármi módon is összekapcsoljuk az FIA-t ezekkel a tragikus eseményekkel. Ám a tegnapihoz hasonló dráma mindenkinek csak szenvedést hozhat, ezért reméljük, hogy többé nem történik ilyesmi” - zárta mondandóját Todt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: