DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hivatalos: Távozik a Manor vezetője

Amiről a Mexikói Nagydíj hétvégéjén még találgattak, most biztossá vált, vagyis a mezőny legkisebb csapatára újabb bizonytalanság vár, miután elhagyja azt a megmentésében fontos szerepet játszó sportigazgató.

Graeme Lowdon Interlagosban péntek este erősítette meg, hogy a mostani mellett már csak egy versenyen fog megjelenni a Manor szerelésében. A csapat elnök-sportigazgatójával együtt minden bizonnyal a technikai vezető, John Booth is távozik majd, noha ő még nem beszélt erről nyíltan.

A két szakember neve már az F1-es részvétel előtt egybeforrt a Manorral, ám a hírek szerint most visszafordíthatatlanul összerúgták a port a télen a csapatot befektetéseivel megmentő Stephen Fitzpatrickkal, akinek velük ellentétes elképzelései vannak az istálló jövőjéről.

Dppi_00115004_081



„Abu Dhabi lesz az utolsó versenyem a csapattal” - mondta Lowdon, aki az elmúlt év során a sírból hozta vissza a télen majdnem megszűnő istállót. „De a miértek helyett jobban szeretnék azzal foglalkozni, hogy teljesítettük az idei évre kitűzött legfontosabb feladatot, vagyis gondoskodtunk a csapat számára a folytatásról. Ez rengeteg kemény munkával és elhivatottsággal járt. A csapatba vetett hitem egyetlen pillanatra sem rendült meg.”

Lowdon köszönetet mondott az F1-ben azoknak, akik lehetővé tették a csapat újjáélesztését, és külön kihangsúlyozta a Ferrari technikai igazgatóját.

„November, december és január folyamán rengeteg segítséget kaptunk Jean Tondttól, különösen pedig Bernie Ecclestone-tól. A Ferrari is kulcsszerepet játszott, és nem is csak abban, hogy a sebtében megkötött motorszerződés révén gondoskodtak a túlélésünkről, hanem az egyéb elkötelezettségük miatt is, amiben elsősorban James Allison játszott fontos szerepet” - mondta.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a csapat sorsa, mindenesetre a tavalyinál jobbnak tűnnek az esélyeik a folytatásra, hiszen már egy komoly érdeklődő is jelezte felvásárlási szándékát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: