DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Második versenyre készülnek az USA-ban?

A hírek szerint igen, a futam mögött pedig ugyanaz a Tavo Hellmund állhat, aki az austini verseny megálmodásában és Mexikó F1-es visszatérésében is fontos szerepet játszott, valamint a Manorral is szóba hozták.

Hellmund azóta már nem az USA Nagydíj szervezőcsapatának tagja, az amerikai NBC csatorna szerint pedig új projekten dolgozik, egy második Formula-1-es versenyen az Egyesült Államokban. Bernie Ecclestone Texasban arról beszélt, hogy Kaliforniának kellene a sport következő állomásának lennie, könnyen lehet, hogy ezzel Hellmund projektjére célzott.

A Guardian lap Hellmundot a Manor istállóval is kapcsolatba hozta, amelynek számos kulcsfontosságú tagja, köztük a csapatalapító John Booth és sportigazgató Graeme Lowdon távozik. Könnyen lehet, hogy hamarosan hivatalos hírt is hallunk: „Egy amerikai projektről van szó, körülbelül két hét múlva lesz miről beszélni, és talán egy csapatba is be fogunk fektetni” – mondta Hellmund. Az új kezdeményezéssel kettőre nőhet az amerikai istállók száma a sportágban.



Szintén az Egyesült Államokkal kapcsolatos hír, hogy menesztették az austini pálya ügyvezető igazgatóját, a tisztséget két évig betöltő Jason Dialt. Szó nem esett róla, de lehetséges, hogy az alacsony látogatószámot és jelentős veszteséget hozó, hurrikán sújtotta 2015-ös USA Nagydíj miatt kellett távoznia. A pálya elnöke, Bobby Epstein egy nyilatkozatban kiemelte, „néhány rajongónak olyan rossz élményben volt része, hogy nem fognak visszatérni”. A szombati látogatóknak biztosan nem marad kellemes emlék az idei kiadás, a zárt lelátók előtt futó szabadedzésre nem engedték be őket, míg a délutáni időmérő elmaradt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: