DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

A Manor mégsem lesz a Mercedes B-csapata?

Miközben sorra távoznak a szakemberek a legkisebb F1-es csapattól, Toto Wolff elmondása szerint a Mercedes is eltávolodott a Manortól – ami viszont Wehrlein debütálásának esélyeit is jelentősen rontja.

Az elmúlt egy hétben fenekestül felfordult minden a Manor körül azok után, hogy az elmúlt hetekben úgy tűnhetett, hogy hatévnyi szenvedés után végre sínre kerülhet a 2010-ben még Virginként debütáló kiscsapat sorsa: Mercedes-erőforrások, Williams-partnerség, egy rutinos technikai szakember Bob Bell személyében, esetleg egy új, tehetséges pilóta Mercedes-támogatással...

Aztán egyre-másra jöttek a meglepő hírek, kezdve azzal, hogy az alapító és a csapatfőnök, John Booth és Graeme Lowdon elhagyja a Manort a szezon végén – bár hivatalosan ezt még mindig nem erősítették meg. Azt viszont már igen, hogy a nemrég a Mercedestől érkezett technikai szakember, Bob Bell távozik, sőt a brit mostanra már ott is hagyta az istállót.

manor_mex_cs



A változásokat követően maga Toto Wolff is elismerte, hogy immár csak „kíváncsi nézőként” szemlélik a Manornál történő dolgokat, pedig nemrég még arról egyeztettek John Booth csapatfőnökkel, hogy a kiscsapatból a Mercedes B-istállóját alakítják majd ki, hasonlóan a Ferrari és a Haas viszonyához.

Ezek a változások pedig Pascal Wehrlein jövőre is kihathatnak, pedig a friss DTM-bajnok pár hete még befutónak tűnt a Manor egyik ülésére. Az ifjú német így nyilatkozott a Skynak a mostani helyzetről: „Mindenki a vállamat bökdösi azt kérdezgetve, hogy mi fog történni. Csakhogy jelenleg nincs döntés, és ez akár 2016 elejéig is így maradhat. Sajnálom, de semmit sem tudok mondani, mivel a helyzet nem egyértelmű.”

A 21 éves versenyző azt viszont leszögezte, hogy a szezon utolsó két versenyén ott lesz a Mercedes tartalékjaként, majd a szezonzárót követően Abu Dhabiban be is ülhet a W06-osba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: