DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Kimi: Bottas most jobban érezheti magát

Kimi Raikkönen biztos benne, hogy Bottas őt hibáztatja a mexikói ütközésük miatt – a Ferrari F1-es pilótája szerint most honfitársa kárpótolva érezheti magát az oroszországi incidensük után.

Az Orosz Nagydíjat követően a mexikói versenyhétvégén ismét egymásra talált a két finn, és a csatározásuknak újra ütközés lett a vége – ezúttal Raikkönen volt balszerencsésebb, számára ért véget a futam, Bottas viszont dobogóra állhatott. A Ferrari versenyzője elmondta, nem szeretne sokáig rágódni az incidensen, hiszen a stewardok is versenybalesetnek minősítették.

 Raikkönen



Raikkönen nem érzi magát vétkesnek, ám úgy gondolja, Bottas biztosan azt nyilatkozza majd, hogy ő hibázott. „Nem hinném, hogy segítene bármin is, ha megbeszélnénk” – mondta a világbajnok a futamot követően. „Nem volt ott olyan sok hely, de ha belül mész a rázókövön, akkor ott elég tér van. Szűkös volt, de ha megkérdezzük őt, biztosan engem hibáztatna.”

„Nyilvánvalóan nagyon csúszós volt a pálya, így blokkoltak az első kerekei” – folytatta Raikkönen. „Összeértünk, letört a kerekem és befejeződött számomra a verseny. Ilyen az élet. Ez a versenyzés. Nem láttam a képeket, de a végeredmény nem volt túl ideális számomra.”Annak ellenére, hogy a finn még nem nézte vissza a felvételeket, belülről úgy tűnt számára, hogy nem volt egyértelmű az eset, így inkább nem szeretne véleményt formálni azzal kapcsolatban, ki volt a hibás.

„Megkérdezhetünk több embert, mindenkinek különböző véleménye lesz. Nem voltam annyira meglepve. Elég gyér volt a hétvégénk, ez pedig nehéz dolog a csapat számára. Senkinek nem segít, ha a másikat hibáztatjuk. Minden versenyen különböző versenybírák vannak, néhányan azt mondanák, hogy én voltam a vétkes, mások azt, hogy ő. Talán most kicsit jobban érzi magát Oroszország miatt” – zárta le a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: