DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Végre szimulátora lehet a Saubernek

A svájci istálló azon kevesek közé tartozik az F1-ben, amelynek nincs saját szimulátora a főhadiszállásán, Monisha Kaltenborn szerint azonban hamarosan kedvező döntés születhet ezzel kapcsolatban.

Miután napjainkban a szabályok egyre kevesebb lehetőséget nyújtanak a csapatok számára, hogy élesben, a pályán teszteljék a különböző fejlesztéseiket, illetve a versenyzőknek is jóval kevesebb idő áll a rendelkezésére, hogy összebarátkozzanak az autóikkal, egyre nagyobb hangsúly helyeződik a szimulátorban elvégzett munkára – nem meglepő, hogy az istállók nagy része rendelkezik is egy saját berendezéssel a főhadiszállásán.

Sauber_USA



A kevés kivétel közé tartozik többek között a Sauber, ráadásul a Manorral és a Toro Rossóval ellentétben ők más alakulatok szimulátorait sem használhatják. A múltban az anyagi nehézségek nem tették lehetővé az Austinban 400. Formula-1-es nagydíját teljesítő csapatnak, hogy saját szimulátort építsen Hinwilben, most azonban úgy tűnik, a svájciak pénzügyi helyzete stabilabbá vált, ezáltal pedig ismét napirendre kerülhet a téma.

Ahogy azt Monisha Kaltenborn a hétvégi Mexikói Nagydíj helyszínén elárulta, hamarosan el is dőlhet a kérdés, méghozzá pozitív irányba: „Közel vagyunk ahhoz, hogy meghozzuk ezt a döntést” – nyilatkozta a Sauber csapatfőnöke, akit a motorsport.com szakoldal idéz. „Úgy vélem, attól függően, hogy pontosan milyen verzió mellett döntünk, három-hat hónapba telhet, mire elkezdhetünk komolyan dolgozni vele. De közel járunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: