DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

De miért igazolta le Jolyon Palmert a Lotus?

Alkothatja két korábbi GP2-es bajnok az F1-es mezőny leggyengébb párosát. A Lotus természetesen úgy gondolja, hogy nem – ők állítják, hogy nagyon jó okkal szerződtették le brit újoncukat.

A Lotus 2016-os versenyzőpárosának bejelentését követően több olyan vélemény is napvilágot látott, hogy a mezőny egyik leggyengébb felállása jött össze az enstone-iaknál annak ellenére, hogy két korábbi GP2-bajnok fog a csapatnál versenyezni Pastor Maldonado és Jolyon Palmer személyében. A csapat természetesen nem így látja, erről a Lotus második embere, Federico Gastaldi fejtette ki véleményét a sajtónak:

palmer_cs



„Jolyon tehetséges versenyző, egy nagyon kiegyensúlyozott, mértéktartó fiatalember, aki a pályán és azon kívül is nagyon összeszedett” – mondta Gastaldi, majd így folytatta. „Idén akárhányszor beült a szabadedzéseken, láthattuk, micsoda jövő áll előtte a Formula-1-ben. A következő lesz az első szezonja, de bízunk benne, hogy teljesíteni fog, és erős párost alkot majd Pastorral.”

Maga Pastor, azaz Maldonado is megszólalt leendő partneréről: „Kedves srác, jó vele együtt dolgozni, szóval pozitív érzésekkel várom a következő szezont. Az első szabadedzéseken szorosan együttműködtünk, így megvan az elképzelésem arról, milyen lehet vele dolgozni. Intelligens srác, biztos vagyok benne, hogy jó munkát végez majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: