DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 27. péntek
F1

Miért nem kap Honda-motort a Red Bull?

Eric Boullier elárulta, mi az oka annak, hogy csapata nem kívánja megoldani a Red Bull helyzetét annak érdekében, hogy az energiaital-gyárosok a 2016-os szezonban is az F1-ben maradhassanak.

A Ferrari csak korábbi erőforrást adna a Red Bullnak, a Mercedes és a Honda azonban leginkább semmilyet – egyelőre nincs előrelépés az ügyben, így továbbra is kérdés, hogy hogyan alakul az osztrák istálló sorsa. Mindenki azt szeretné, hogy maradjanak, azonban senki nem érzi magáénak a problémát, hogy motorral járuljon hozzá a csapat 2016-os indulásához.  Habár a Honda hajlandó lenne – sőt az FIA-val kötött szerződése alapján lehetősége is van – további csapatoknak erőforrást adni, azonban Ron Dennis megvétózta az ötletet.

McLaren-Honda



 „Bármit is írnak, mindenkinek lesz véleménye” – kezdte Boullier. „Az az igazság, hogy mi a Hondával akartunk együtt dolgozni egy hivatalos partneri megállapodás keretén belül, ők pedig velünk. Saját beszállítót akartunk, mert csak így hihetünk abban, hogy világbajnokok leszünk. Ha ügyfélcsapat vagy, akkor nem nyerhetsz vb-t.”

Boullier utóbbi szavai némileg ellentmondanak annak, amit Ecclestone is állított, miszerint a McLaren tart attól, hogy a Red Bull legyőzné őket. A csapat versenyigazgatója azonban rövidre zárta a dolgot: „Ez nyilván egy kiváltság, amit mi találtunk. Mi hoztuk be a Hondát a Formula-1-be és nem akarjuk megosztani senkivel. De erről nem szeretnék beszélni többet.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: