DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussen nem haragszik a McLarenre

Hiába gondolják sokan az F1-es paddockban, hogy Kevin Magnussen különleges tehetség, a fiatal versenyző karrierjének folytatása egyelőre bizonytalan, ám nem adja fel álmait.

A McLaren 23. születésnapján közölte Magnussennel, hogy a 2016-os szezonban nem tartanak igényt tartalékversenyzői szolgálataira, a dán így egyelőre munka nélkül maradt. Helyzete nem teljesen kilátástalan, a Porsche ugyanis tesztelési lehetőséget kínált fel számára, és lehet, hogy jövőre a WEC-ben folytatja pályafutását.

 Magnussen



„Már nagyon várom” – nyilatkozta Magnussen a dán TV2 televíziónak. „Már hosszú ideje nem vezettem versenyautót, ez pedig nem egy rossz lehetőség, hogy újra volán mögé üljek.” A sors fintora, hogy a 2016-os versenynaptár nem engedi meg Nico Hülkenberg számára, hogy az idei Le Mans-i győzelmét megismételje jövőre – a Porschénak így valakit találnia kell a német pótlására.

„A Porsche felajánlotta számomra a tesztet, mert lehet, hogy lesz egy üres helyük a harmadik autójukban. Semmire nincs garancia, de a lehető legjobb versenyzőt akarják, ha szükségük lesz rá.” A kérdésre, ezzel feladja-e F1-es álmait, Magnussen így felelt: „Nem, a Formula-1-ről kiskorom óta ábrándozom, és ezt nagyon nehéz lenne elengedni. De mérlegelni kell a dolgokat, és meg kell nézni, mi számodra a legjobb.”

„Szerencsére ezt a döntést nem most kell meghoznom” – mondta Magnussen, majd hozzátette, nem haragszik a wokingiakra, amiért elváltak útjaik. „A McLarennél két nagyon jó versenyző van, és mivel már korábban mondtam, hogy tartalékpilótaként nem akarom folytatni, nincs hely számomra a csapatnál.”

„Még vannak lehetőségek (az F1-ben). Nincs sok, de talán mindenki tudja, hogy melyek még az üres helyek. Ezeken dolgozunk” – nyilatkozta bizakodva a dán. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: