DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Rossi: Közel volt a pontszerzés

Alexander Rossi a Manor idei egyik legjobb eredményét érte el hazai nagydíjhétvégéjén Amerikában, ráadásul a pontszerzés is közel volt – csapattársát viszont ő ütötte ki a versenyből.

Rossi lehetőséget kapott a Manortól, hogy az USA Nagydíjon hazai közönsége előtt bizonyítson: a fiatal pilóta ezt meg is tette, ugyanis a Brit Nagydíj után idén már másodszorra végeztek a 12. helyen, ezzel Roberto Merhi mellett az ő nevéhez fűződik a csapat idei legjobb eredménye. „Ez egy igazán csodálatos hét volt, és az, hogy a 12. pozícióban végeztem, fantasztikus számomra és a csapat számára is. Nagyon büszke vagyok, hogy hazai közönségem előtt a Manor idei eddigi [egyik] legjobb eredményét produkáltam a harmadik nagydíjamon” – nyilatkozta.

 Rossi



Az amerikai a futam elején csapattársával, Will Stevensszel ütközött, aki az autó sérülései miatt kiállni kényszerült a futamról – Rossi nagyon sajnálja a történteket. „A rajt kicsit furcsa volt, egy Williams benne ragadt a sűrűjében, mert megsérült az autó, szóval mikor kikerültük, Will és én is a pálya ugyanazon részén ragadtunk. Sajnos összeütköztünk, így bocsánatot kérek tőle, hogy emiatt véget ért a futama.”

A Manor pilótája ugyan az utolsó helyen végzett, ám mivel nagyon sok kiesője volt a vasárnapi versenynek, ráadásul még a Sauberrel is fel tudták venni a harcot, bízott benne, hogy esetleg összejöhet a pontszerzés. „Ami pozitív, hogy jó csatát vívtam Nasrrel néhány körön át, aztán amikor jó néhányan lemorzsolódtak, akkor mindenki úgy érezte, hogy talán pontszerző pozícióban lehetünk. Végül ez nem jött össze, de ez nem csorbít azon, hogy milyen fantasztikus nap volt a mai.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: