DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
F1

Miért keveredik ennyi balesetbe Hülkenberg?

A német pilóta az utóbbi négy versenyt is egy riválisával történt ütközés miatt volt kénytelen feladni - a csillagok rossz állása, az oka, vagy tényleg nincs ott fejben a német F1-es versenyző?

Vasárnap este az egyik haza F1-es fórumon valaki úgy fogalmazott, hogy Nico Hülkenberg az utóbbi hetekben mutatott teljesítményével leírta magát a nagycsapatok üléséért folytatott versenyben - a német jövőre is a Force India színeiben indul majd, de neve időről időre felmerül a Ferrarinál, a Mercedesnél, vagy épp a McLarennél. Hülkenberg az USA Nagydíjon Daniel Ricciardóval ütközött, és adta fel a versenyt, igaz, a versenybíróság később tisztázta, hiszen kiderült, pillanatokkal korábban levált első szárnya miatt csúszott neki a Red Bullnak.



Ennek ellenére tény, hogy Szingapúrban túlzott magabiztossággal vetette be magát Felipe Massa mellé, Szocsiban pedig senkitől sem zavartatva pördült meg a kettes kanyarban, hogy Nasrrel ütközve megint feladja a versenyt. „Néha rosszul ítéli meg a dolgokat, néha pedig a körülmények a hibásak” - összegezte röviden pilótája helyzetét Bob Fernley, a Force India helyettes csapatfőnöke. „Sajnos, amikor ilyenek történnek, az aláássa az önbizalmadat, de továbbra is támogatnunk kell őt, hiszen fontos részét képezi jövőbeli terveinknek. A tehetsége megvan, és vissza fog térni.”

A futamon történtekről Hülkenberg is elmondta emlékeit. „Benne voltam az előzésben, de nem tudtam, hogy a belső íven még van egy kis nedves rész. Közvetlenül a fékezési zóna előtt volt egy bukkanó, amire ráhajtottam, így részben levált az első szárnyam. Egyből veszítettem a leszorítóerőmből, rátapostam a fékpedálra és azt mondtam magamnak: ’a francba, nem lassulok olyan mértékben, ahogy kellene.’ Ilyenkor pedig már nincs mit tenni - szerencsétlen és frusztráló az egész.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: