DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A középmezőnybe kerülhet a Manor?

Toto Wolff, a Mercedes motortsport-igazgatója úgy gondolja, a Manor idén megmutatta, milyen erős csapat valójában, jövőre pedig nagy előrelépésre lehetnek képesek a Mercedes F1-es motorjával.

2016-tól a Manor a Mercedes erőforrásait használja majd, Wolff szerint ez nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy igazán versenyképessé váljon az istálló. A kiscsapat tavaly csődközelbe került, így nehéz időszakot éltek át az ott dolgozók, Wolff azonban úgy gondolja, éppen ez segítheti őket ahhoz, hogy a középmezőnyben lássuk autóikat jövőre.

 Wolff



„Úgy gondolom, képesek lesznek előrelépni” – nyilatkozta. „Idén korlátozva voltak a tavalyi problémák miatt, és egy 2014-es Ferrari-motort használnak. Az idő előrehaladtával megtanulták a leckét, így ezzel, a mi erőforrásunkkal, valamint a Williams hozzájárulásával már képesek arra, hogy a középmezőnybe kerüljenek.”

„Nagyon meggyőző, ahogy a Manornak sikerült kilábalnia a nehéz helyzetükből” – folytatta a Mercedes vezetője. „Ez jól mutatja, hogy komoly csapatról van szó. Jó versenyzők vannak náluk, emiatt pedig számunkra is izgalmas lesz látni az előrelépésüket. Ez a filozófiánk továbbra is, hogy független autókat támogassunk.”

Wolff szerint nagy segítséget jelentett, hogy a Manor egy olyan csapattól kapja a váltót és néhány további alkatrészt, amellyel ők is kooperálnak. „A jövő évi struktúra, amit felépítettek, a Williamsszel történő technikai együttműködés, valamint a megfelelő háttér mind hozzájárultak ahhoz, hogy biztosítsuk a motort számukra. Ugyanazt fogják beszerelni az autójukba, mint a Williams.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: