DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Túl sokat kér a Manor Wehrlein üléséért?

Könnyen lehet, hogy végül pénzügyi akadályok gördülnek Pascal Wehrlein F1-es bemutatkozása elé: a Mercedes ugyanis csak a harmadát kínálta a Manornak az ülésért annak, amit a britek kértek volna.

Réges-régen, még a 2010-es szezonban nem kevesebb, mint hét német pilóta szerepelt a Formula-1-ben, hiszen a mezőny része volt a három jelenlegi mellett Michael Schumacher, Nick Heidfeld, Timo Glock és Adrian Sutil is. Az ország számára ez rekordot jelentett, azóta viszont alaposan megfogyatkozott ez a szám, s könnyen lehet, hogy jövőre is csak hárman maradnak – hacsak nem sikerült a DTM-bajnok Pascal Wehrleint üléshez juttatni.

wehrlein_merc



Erre persze megvan az esély, hiszen a Mercedes épp ahhoz a Manorhoz szeretné pártfogoltját beprotezsálni, akiknek ők szállítanak motorokat, csakhogy a kiscsapat aligha adja olcsón ezt az ülést. Az Auto Motor und Sport szerint a Mercedes legfeljebb hárommillió dollárt szánna arra, hogy helyet biztosítson Wehrlein számára, a Manor viszont több mint háromszor ennyit, tízmilliót szeretne a helyért.

A „mohóság” persze érthető, hiszen a brit kiscsapatnak sokkal többe fog kerülni a következő idény a mostaninál, hiszen az új autó költségei mellett a Mercedes-erőforrásokat és a Williamstől érkező technikai csomagot is meg kell fizetni – csak a Mercedes felé 15 millió eurót. Szakértők szerint ez jelenthet még reményt Wehrlein számára: ha a Manor nem tud fizetni, az megnyithatja számára a Banburybe vezető utat.

Lehet egy másik út is számára az F1-be, mely jóval valószínűtlenebbnek tűnik az előzőnél, ám annál jobban hangoznék: a Mercedes harmadik autója. Ha ugyanis a Red Bull két csapata végül távozik, az lehetőséget adhat egyes csapatok számára három autó indítására – a Mercedes esetében pedig igen logikus lépés lenne Wehrlein beültetése...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: