DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Japánon át érkezhet az F1-be a GP2 bajnoka

Meglepő fordulatot vehet az idei GP2-bajnok karrierje: miután valószínűleg nem jut neki hely a királykategóriában, 2016-ban a világ másik felén készülhet az F1-es bemutatkozásra.

Sajtóértesülések szerint váratlan fordulatot vehet a jelenlegi talán legnagyobb, az F1-be igyekvő tehetség, Stoffel Vandoorne karrierje. A GP2 bajnoki címét hatalmas fölénnyel behúzó belga versenyző számára jövőre aligha lesz hely a McLarennél, a wokingiak viszont mindenképpen azt szeretnék, hogy további tapasztalatokat szerezzen – hogy aztán 2017-től már jó eséllyel náluk versenyezzen majd.

vandoorne_mclaren



Egy mindenesetre bizonyos: a GP2-ben nem maradhat – a bajnoki cím után egyébként sem lenne szerencsés lépés, s emellett a szabályok sem teszik ezt lehetővé a számára. Ha pedig nem sikerül az F1-ben helyet találni neki – és erre jelenleg nem túl nagy az esély –, akkor muszáj lesz egy másik sorozatot keresni, ahol képes lehet továbbfejlődni, mielőtt a 2017-es szezonban beléphetne a királykategória kapuján.

A Motorsport.com értesülései szerint a megoldást a japán Super Formula jelentheti, mely két szempontból is tökéletes választás lehet Vandoorne számára. Egyrészt a Honda biztosan szívesen látná a szériában, ahol olyan pilóták szerepelnek többek közt, mint Andre Lotterer, Kamui Kobayashi vagy Kazuki Nakajima, másrészt pedig a sebességet és a leszorítóerőt tekintve (az IndyCar kivételével) ez a formulaautós széria áll a legközelebb az F1-hez, így kiváló gyakorlóterep lehetne Vandoorne számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: