DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso nem csak Buttonnal szeretne harcolni

A McLarennél Fernando Alonso próbálhatja ki a Honda új F1-es erőforrását Austinban, azonban a spanyol pilóta szerint még nem várható nagy előrelépés a hétvége során.

Az Orosz Nagydíjon mindkét McLaren pontszerzőként végzett, azonban Fernando Alonso a versenyt követően büntetésben részesült, ezért a 11. helyre csúszott vissza. „Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk, hogy elvesztettük a 10. pozíciót Szocsiban, de ha figyelembe vesszük, hogy az egy olyan pálya volt, ami nem passzol a csomagunkhoz, akkor nem lehetünk szomorúak az eredmény miatt, illetve nagyon pozitív volt az autó megbízhatósága egész hétvégén” – nyilatkozta Alonso az USA Nagydíj előtt.

 Alonso, Button



A spanyol versenyző nem számít arra, hogy nagy fejlődést tudnak elérni a hétvégén, azonban a munkához való hozzáállásuk nem változott, akárcsak Szocsiban, most is azon lesznek, hogy a maximumot hozzák ki lehetőségeikből. „Austin egy egészen más világ, néhány területen nehézségeink lesznek, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy további előrelépéseket tegyünk és jó eredményt érjünk el. Ezen a pályán nagyon jó vezetni, mert igazán változatos, szóval a kör 100 százalékán koncentráltnak kell maradnod. Remek csatát vívtam tavaly Jensonnal, remélem, ezen a hétvégén több ellenfelünkkel is felvehetjük a harcot.”

Jenson Button elmondta, az előző versenyhétvége óta sem tétlenkedett, az Oroszországban szerezett két pont ráadásul további lelkesedést adott számára: „Szocsi után elmentem a McLaren Technológiai Központjába néhány napra, ahol keményen dolgoztunk a mérnökeimmel. Habár Oroszországban szerencsénk volt az utolsó körben, a szezonra nem mondható el ugyanez, szóval nagyon jó érzés, hogy két pontot szereztünk, és mindkét autóval probléma nélkül befejeztük a versenyt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: