DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
F1

Wehrlein sokáig várhat a Manor döntésére

A DTM bajnoki címének küszöbén álló Pascal Wehrlein leszögezte, hogy jövőre már az F1-ben akar lenni, azt erre neki esetlegesen lehetőséget adó Manor viszont nem akarja elsietni a döntést...

A Mercedes juniorprogramjába tartozó Pascal Wehrlein, aki a hétvégén tölti be 21. születésnapját, a DTM bajnoki címe megszerzésének küszöbén áll: a hétvégi hockenheimi szezonzárót – melyre a csillagosok másik növendéke, Esteban Ocon is beugrik – ugyanis a tabella éléről várja a német versenyző. Wehrlein jövőre viszont már nem szeretne a túraautós sorozatban maradni, hiszen úgy tűnik, hogy esélye lehet bekerülni a Formula-1-be az immár Mercedes-motoros Manor-istállóval.

wehrlein_merc



Hogy mit gondol a DTM elhagyásáról Wehrlein? „Ha így alakul, azt egyrészt sajnálni fogom, hiszen az idei év nagyon szórakoztató és sikeres volt a csapattal. Másfelől viszont az F1-ben akarok lenni, és mindent meg is teszek érte, hogy ez sikerüljön. Egyelőre egyeztetünk a lehetőségekről, s arról, hogy mi a legjobb nekem. Éppenséggel az is megtörténhet, hogy döntünk, maradunk még egy évig a DTM-ben” – nyilatkozta Wehrlein.

A Manor már korábban jelezte, hogy nem szeretnék, ha bárki beleszólna a felállásukba – persze ez nem jelenti azt, hogy ne fordulhatna elő példának okáért az, hogy a Mercedes ifjoncát ültetik egyik autójukba valamiféle kedvezményért cserébe. A jelöltek közt szerepelhet az idei versenyzők és Wehrlein mellett több F1-es tapasztalattal rendelkező pilóta is, akik számára vonzó lehetőséget jelenthet a Mercedes és a Williams partnereként a középmezőnyt megcélzó istálló.

A Manor csapatfőnöke, Graeme Lowdon szavaiból úgy tűnik, hogy még hosszú heteket kell várni, mire kiderül, kik lehetnek a kiscsapat pilótái: „Egyelőre minden nyitott. Manapság nem könnyű bekerülni az F1-be, és jelenleg hiába akar néhány egészen jó versenyző bejutni, a mezőny meglehetősen telített. Nekünk pedig egyelőre a jelenlegi pilótákra kell koncentrálni, így a döntés csak a szezon egy jóval későbbi részében születhet majd meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: