DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Button egyelőre nem kapja meg az új motort

Fernando Alonsóval ellentétben a csapattársnak, Jenson Buttonnak minden bizonnyal várnia kell a Mexikói Nagydíjig, hogy kipróbálhassa a Honda új, továbbfejlesztett motorját.

A McLaren ismét büntetéssel néz szembe az Orosz Nagydíj versenyhétvégéjére, miután a Honda az utolsó fejlesztési tokeneket is elhasználta. Az erőforrást Fernando Alonso autójába szerelték be, így a spanyol 35 helyes rajtbüntetésben részesül a versenyen – vagyis a mezőny végéről kell rajtolnia. A csapat az első szabadedzésen már kipróbálta az új aggregátot, azonban a második gyakorlásra már a régit építették vissza az autóba.

 Jenson Button



A spanyol versenyző Austinban fogja használni az új motort, ezt követően készíti el a Honda Button számára is a továbbfejlesztett verziót – így ő minden bizonnyal csak Mexikóban próbálhatja majd ki. „Alonso új motorja sem erre a versenyhétvégére készült” – mondta Button. „A továbbfejlesztett változat a következő futamra van – igen, ő használni fogja, én pedig nem. Az egyik autóba kell beszerelnünk, hogy lássuk, mennyit ad nekünk.”

„Az enyém egy nagydíjjal később lesz meg. Egy csapatban az a jó, ha egyenlők a feltételek, de sok kilométerre van szükségünk ahhoz, hogy lássuk, mik az esélyeink a jövőben, a következő évre. A hátralévő versenyek tesztként szolgálnak majd számunkra. Nagyon nehéz lesz, az egyetlen verseny, ahol esélyünk lehet, az Austin” – nyilatkozta Button, aki elmondta, mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy pozitív érzésekkel zárják a szezont. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: