DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Red Bull: A Ferrari csak játékot űz velünk!

A Red Bull F1-es csapata azzal vádolja a Ferrarit, hogy az olaszok gyakorlatilag csak szórakoznak velük, miután a 2015-ös motor továbbfejlesztett változatát kínálták fel számukra a következő szezonra.

Az energiaital-gyárosok továbbra is erőforrás után kutatnak a következő szezonra, azonban Helmut Marko nemrégiben kijelentette, amennyiben nem találnak jobb motorbeszállítót az ideinél, úgy biztosan kilépnek a Formula-1-ből – versenyképtelen aggregáttal ugyanis biztosan nem akarnak részt venni a következő szezonban. A csapat elismerte, tárgyalásokat folytatnak a Ferrarival, azonban úgy tűnik, egyelőre nem pozitív irányba haladnak a megbeszélések.

 Helmut Marko



A motorsport.com forrásaira hivatkozva azt írta, a Ferrari csupán egyetlen lehetőséget ajánlott fel a Red Bullnak, mégpedig azt, hogy a következő szezonban a 2015-ös motor továbbfejlesztett verzióját használhatják majd. Az egyelőre bizonytalan, hogy a maranellóiak logisztikai problémák miatt döntöttek-e így – vagyis amiatt, hogy nehézségekbe ütköznének két új csapattal –, vagy azért, mert félnek, milyen eredményekre lenne képes a Red Bull az ő motorjukkal.

Helmut Marko az Auto Motor und Sportnak adott nyilatkozatában kinyilvánította véleményét a fennálló helyzettel kapcsolatban: „Csak játszanak velünk, de mi nem akarunk ebbe belemenni. Egyre inkább érik a meggyőződésünk a kiszállással kapcsolatban. Arcátlanság, hogy a 2015-ös motort kínálják nekünk, amikor ezzel egy időben a Sauber és a Haas megkapják a 2016-os specifikációt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: